Aanbod

Individuele therapie

Individuele therapie is een behandeling voor mensen die last hebben van psychische klachten en vastlopen op één of meerdere vlakken in hun leven. Tijdens een eerste gesprek wordt onderzocht of de therapeut iets kan betekenen voor jou. De psychotherapeut krijgt zicht op jouw verhaal en jij krijgt zicht op de werkwijze en de persoon van de behandelaar. Indien beide partijen akkoord gaan, dan worden vervolgafspraken gepland. De frequentie van de gesprekken en de duur van de therapie worden in samenspraak bepaald.

Kristel Van Maele

Nele Van Hulle

nele@achttiendrie.be
0485 /11 86 98

Sarah Michels

sarah@achttiendrie.be
0485/ 62 84 25

Brecht Monteyne

brecht@achttiendrie.be
0472 / 69 38 41

Pam Ottelé

pam@achttiendrie.be
0474 / 26 57 35

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization en Reprocessing. Het is een behandelmethode om met traumatische ervaringen om te gaan. Deze gebeurtenissen kunnen éénmalig zijn doordat je bijvoorbeeld het slachtoffer was van een auto-ongeluk of een overval. Tegelijkertijd kunnen ze ook ontstaan zijn door een hele reeks traumatische ervaringen, denk onder andere aan emotionele mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik of partnergeweld. EMDR heeft als doel om de emotionele intensiteit verbonden aan deze trauma’s te  verkleinen zodat ze minder impact op je leven hebben. De behandeling van een meervoudig trauma is langer en complexer van aard. Hierdoor zal EMDR enkel worden toegepast binnen een reeds bestaande therapeutische relatie.

Pam Ottelé

pam@achttiendrie.be
0474 / 26 57 35

Emdr, groepspraktijk 18-3
mindfulnesstraining, groepspraktijk 18-3

Mindfulnesstraining

Mindfulness is een training in aandacht en bewustwording. In deze lessenreeks oefen je om met je aandacht in het hier en nu te leren zijn. Aan de hand van allerlei oefeningen en meditatie verleg je telkens opnieuw en zonder oordeel je focus naar wat er in het huidige moment gebeurt. Je probeert telkens opnieuw om automatische en afleidende gedachten achterwege te laten. 
Het is wetenschappelijk bewezen dat deze training een positief effect heeft op zowel lichamelijke als mentale klachten.

Kristel Van Maele

Psychiater

Een psychiater is een arts die zich gespecialiseerd heeft in de geestelijke gezondheidszorg. Vanuit deze expertise mogen psychiaters mensen met psychische klachten diagnosticeren en behandelen. In tegenstelling tot psychologen en psychotherapeuten mogen psychiaters ook medicatie voorschrijven.
Vanuit onze praktijk kunnen we rechtstreeks doorverwijzen naar dokter Vandepitte mocht dit aangewezen zijn.

Psychiater, groepspraktijk 18-3

Contacteer ons rechtstreeks…

Groepspraktijk Achttiendrie
Rijselstraat 183 – 8200 Sint- Michiels Brugge
info@achttiendrie.be

Pam Ottelé : 0474 / 26 57 35 // pam@achttiendrie.be
Kristel Van Maele : 0496 / 40 23 46 // kristel@achttiendrie.be
Brecht Monteyne : 0472 / 69 38 41 // brecht@achttiendrie.be
Nele Van Hulle :
0485 / 11 86 98 // nele@achttiendrie.be
Sarah Michels : 0485 / 62 84 25 // sarah@achttiendrie.be

…of via het contactformulier

© Achttiendrie – 2022