Aanbod

Individuele therapie

Individuele therapie is een behandeling voor mensen die last hebben van psychische klachten en op vastlopen op één of meerdere vlakken in hun leven.
Tijdens een eerste gesprek wordt onderzocht of de therapeut iets voor jou kan betekenen. De psychotherapeut krijgt zicht op jouw verhaal en de jij krijgt zicht op de werkwijze en de persoon van de therapeut. Indien beide partijen akkoord gaan, dan worden vervolgafspraken gepland. De frequentie van de gesprekken en de duur van de therapie wordt samen bepaald.

Kristel Van Maele

Nele Van Hulle

nele@achttiendrie.be
0485 /11 86 98

Brecht Monteyne

brecht@achttiendrie.be
0472 / 69 38 41

Pam Ottelé

pam@achttiendrie.be
0468 / 01 12 22

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization en Reprocessing. Het is een behandelmethode om met traumatische ervaringen om te gaan. Deze gebeurtenissen kunnen éénmalig zijn doordat je bijvoorbeeld het slachtoffer was van een auto-ongeluk of een overval. Tegelijkertijd kunnen ze ook ontstaan zijn door een hele reeks traumatische ervaringen, denk onder andere aan emotionele mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik of partnergeweld. EMDR heeft als doel om de emotionele intensiteit verbonden aan deze trauma’s te  verkleinen zodat ze minder impact op je leven hebben. De behandeling van een meervoudig trauma is langer en complexer van aard. Hierdoor zal EMDR enkel worden toegepast binnen een reeds bestaande therapeutische relatie.

Pam Ottelé

pam@achttiendrie.be
0468 / 01 12 22

Emdr, groepspraktijk 18-3
Relatietherapie, groepspraktijk 18-3

Relatietherapie

Relatietherapie is een specifieke vorm van therapie die zich richt op het aanpakken van spanningen en problemen tussen koppels. Relatietherapie hoeft niet de laatste oplossing te zijn. Het kan net helpen voorkomen dat spanningen uitgroeien tot ernstige problemen tussen partners. Aan de andere kant hebben partners soms wel al veel pogingen ondernomen om dingen bij te sturen, maar geraken ze er alleen niet uit. Ook dan kan therapie aangewezen zijn. Centraal in deze sessies staan de patronen, emoties en het gedrag van elke partner afzonderlijk en het effect van deze factoren op de relatie met de ander. Elke persoon en elke relatie is uniek. Via therapie kan je inzicht krijgen in wat jullie van elkaar verwachten en in wat je belangrijk vindt in jullie relatie. Een ander en diepgaander begrip van elkaar kan een veranderingsproces in gang zetten. Op die manier kunnen jullie je relatie verbeteren of indien nodig op een respectvolle manier stopzetten.

Nele Van Hulle

nele@achttiendrie.be
0485 /11 86 98

Mindfulnesstraining

Mindfulness is een training in aandacht en bewustwording. In deze lessenreeks oefen je om met je aandacht in het hier en nu te leren zijn. Aan de hand van allerlei oefeningen en meditatie verleg je telkens opnieuw en zonder oordeel je focus naar wat er in het huidige moment gebeurt. Je probeert telkens opnieuw om automatische en afleidende gedachten achterwege te laten. 
Het is wetenschappelijk bewezen dat deze training een positief effect heeft op zowel lichamelijke als mentale klachten.

Kristel Van Maele

mindfulnesstraining, groepspraktijk 18-3
Psychiater, groepspraktijk 18-3

Psychiater

Een psychiater is een dokter die zich na de studie geneeskunde nog verder heeft gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg. Je kan bij een psychiater terecht voor een psychotherapeutische behandeling net zoals bij een psychotherapeut. Een psychiater kan echter naast deze behandeling ook medicatie voorschrijven mocht dat de vraag zijn. Dit kunnen en mogen therapeuten niet.

Marijke Vandepitte

Enkel bereikbaar via de therapeuten

Contacteer ons rechtstreeks…

Groepspraktijk Achttiendrie
Rijselstraat 183 – 8200 Sint- Michiels Brugge
Tel: +32 468 01 12 22 – info@achttiendrie.be

Pam Ottelé : 0468 / 01 12 22 // pam@achttiendrie.be
Kristel Van Maele : 0496 / 40 23 46 // kristel@achttiendrie.be
Brecht Monteyne : 0472 / 69 38 41 // brecht@achttiendrie.be
Nele Van Hulle :
0485 /11 86 98 // nele@achttiendrie.be
Marijke Vandepitte : Enkel bereikbaar via de therapeuten

…of via het contactformulier

4 + 6 =

© Achttiendrie – 2022